Ja sam Jelena Kišiček

Autorica prve knjige na Balkanu za opis proizvoda – koja će pomoći tebi da riješiš zalihe, zaradiš pare i uživaš u životu.

Evo zašto ⬇️

S kupcima, korisnicima, web shopovima, narudžbama, prigovorima i pitanjima, feedbackovima i pozivima, prodajom i izradom sadržaja za web stranice i društvene mreže bavim se sve skupa zadnjih 15 godina

Prošla sam tržište uzduž i poprijeko. Na svojoj koži osjetila kupce s ovih prostora – u dušu ih znam kako razmišljaju, što žele, što ih smeta, živcira i kakvi su na okidaču s parama.

Da tebi uštedim vrijeme, živce i budžet od bullshita – sabrala sam sva svoja iskustva i znanje u ovu malu knjižicu –  provjereno, ispeglano i spremno za tebe!

Kontakt


Žena jača od krize

U jeku najveće zdravstvene krize novog doba. Stao je cijeli svijet. U ljudima je zavladao strah. Neizvjesnost se uvukla pod kožu. Panika se mogla osjećati u zraku. Našu državu pogodio je nikad jači potres. I to ne jedan. Cijeli grad je srušen do temelja. Vlada pandemija, čini se gora nego kuga.

Cijeli svoj život bila sam primorana preseliti u novi grad. Bilo je nedopustivo da moje dijete bude zatočeno u stanu s premalo kvadrata. Bez vrtića. Bez parka. Bez prijatelja.

Sama. Bez mame, tate, teta čuvalica … Sve je stalo. Do nikog se nije moglo. Ni za rođendan, Božić, blagdane … a kamoli za selidbe.

Samo ja i moja mala. Hrpa kutija. Šarafljenje ormara. Upisi u školu. Nova sredina. U kojoj nemamo nikog svog. Ni ona, ni ja. Noćne more i kaos bili su naša svakodnevna postava.

Uz to, trebalo je voditi firmu, odraditi poslove, biti dostupan za klijente. A ni internet nije bio baš najjača pojava.

Šta ti je žena?

Dok nas pokušavaju utrpati u neke kutije. Osim domaćice, naslagati neke nove uloge. Pa onda izostaviti neke bitne. Ništa na šta već nismo navikle. A jedina rečenica koju sam izgovarala ja sama sebi – jel to sve? Bring it on, udari jače živote. Pa da u đuturi riješim sve u isto vrijeme. Kad se ruši, nek se sruši sve. Sve šta me koči. Sve šta me zaustavlja. Sve u čemu ne mogu pokazati da sam bolja.

15 godina karijere je iza mene. Čupavih i dlakavih. Prodajnih i marketinških. U pisanju, istraživanju, slušanju. Pa opet pisanju.

Što bi rekli ovi novosloženi glagoli – samo hasl, samo grind, samo ja, samo jako.

Tko je žena od sadržaja? 

U vremenu formalnih tonova i kompliciranih rečenica ➡️ za tebe pišem jednostavan sadržaj, jasnim i konkretnim riječima.

2020. bila je godina u kojoj se svijet okrenuo naglavačke. A Balkan je zadesila digitalizacija u najbržem mogućem obliku. S hrpom izazova koje je trebalo riješiti preko noći. Uz znanje koje je bilo šturo i nedostupno 😟

Ja sam iskoristila svoju vještinu pisanja – da bi svima onima koji su zbog lockdowna bili prisiljeni prebaciti svoje poslovanje online – pomogla kreirati sadržaj koji će privući i zadržati kupca u novim, nestabilnim vremenima.

15 godina u 1 knjizi 

Napravila sam preko 50 analiza sadržaja web stranica ➡️ To znači da sam ručno prošla i pročitala svaku web stranicu malog poduzetnika koji se prijavio na ovu analizu.

A za one koji nisu imali web stranicu nego su je tek pokretali ➡️ radila sam smjernice kako da to naprave najbolje što mogu.

Većina ljudi, malih poduzetnika i obrtnika koji su pokrenuli svoje web stranice, nisu imali znanje o tome kako napisati sadržaj na internetu, da bi on bio zanimljiv potencijalnom kupcu. 

Opisi proizvoda jednostavno su bili…

  • … sklepani onako na brzinu kako je kome mozak dao, u vrijeme sto briga oko korone i održavanja vlastitog radnog mjesta,
  • … mix informacija dostupnih na internetu – preuzete od dobavljača + u svađi s konkurentskim tekstovima = začinjeni s nešto kreativnosti samog vlasnika tog biznisa.

Kako smo zapeli tu?

Zaustavljanje gospodarstva, poslovanja i normalnog života zbog korone, … činilo se doslovno kao da smo bačeni u neke ‘nove, snađi se druže situacije’ – bez znanja kako da to napravimo sami, bez realne mogućnosti da platimo stručnjake.

Svaki mali poduzetnik ili obrtnik ima minimalno 10 proizvoda ili usluga koje želi staviti na tržište. Ili ima 10 onih koje smatra najvažnijim. Izrada jednog opisa proizvoda košta 60 EURa. 

To je minimum 600 EURa koje moraš iskeširati ako želiš biti konkurentan na tržištu, koje trenutno napadaju svi. I to samo za sadržaj. 

Set fotografija za 1 proizvod iznosi još barem toliko. A da ne pričamo koliko si se već rastegnuo za izradu weba, plaćanje oglasa na društvenim mrežama i troškove poslovanja koje si pod normalno imao i do sada. 

Dakle, sve je to skupa naraslo na jako puno novaca, koje većina ljudi nije mogla ni imala otkud platiti. 

Što ja mogu za tebe?

Upravo zato sam došla na ideju, da ono što sam napisala mnogima kao smjernice, uz primjere koje sam vidjela i ispravljala iz prve ruke ➡️ ponudim tebi u formi vodiča koji će ti pomoći da barem opise proizvoda sam riješiš. I to za sve proizvode i usluge koje imaš, da središ po cijenu samo jednog teksta.

Bitka Za BUY Button

Tako je nastala “Bitka za Buy Button”. Iz moje osobne bitke. Iz bitke jako puno ljudi. Malih ljudi. Malih poduzetnika. Žena i muškaraca. Domaćina i domaćica. Koji svakodnevno nose i sve druge uloge.

Na ovim stranicama je rezultat mog osobnog testiranja stvarnih proizvoda u stvarnim firmama sa stvarnim ljudima u stvarnom životu kroz dugi niz godina – provjereno, ispeglano i spremno za tebe – da ubereš najbolje benefite!

To je knjiga koju sam pisala većinom na mobitelu. U svakoj sekundi u kojoj sam se mogla posvetiti. Da ostavim tebi formulu za bolje. Lako je kad imaš s kim. Lako je kad znaš kako. Lako je kad vidiš da je već netko uspio.

Moj život je pisanje. Ja to radim i kad ništa ne radim. Ja to radim i kad se sve oko mene ruši. Ja to radim i od toga živim. Moja strast. Moja hrana. Moj zrak. 

Kad imaš formulu, lako je napraviti promjenu.

Kada je ta formula konkretna. Kada detaljno opisuje proces, bitno je samo napraviti sve korake do kraja i uspjeh neće izostati.

Ne može. Jer i ova moja knjiga, ugledala je svijetlo dana. Nakon dvije najgore godine, otkako sam živi, Bitka za Buy Button postoji – da pomogne tebi i svima koji su je već kupili.

Jasno, konkretno i uz pomoć puno primjera.

Šering is kering

Namjera mi je bila kreirati ovaj Vodič – s konkretnim smjernicama za izradu opisa ➡️ jer sam svjesna da možemo napraviti jako puno za sebe i svoj posao ➡️ samo kada nas ima tko uzeti za ruku i voditi – korak po korak do onoga što je dobro.

Sve sam posolila iskustvom od 15 godina karijere u kojima sam radila:

  • obradu web narudžbi u web shopovima na našem tržištu,
  • face to face prodaju direktno na terenu (sajmovi, tržnice, door to door)
  • telefonsku prodaju osiguranja,
  • internetsku prodaju raznih vrsta proizvoda i usluga – od dizajnerske odjeće, tehničke robe,  beauty proizvoda, malih obiteljskih gospodarstava, auto industrije, itd
  • oglašavanje proizvoda i usluga na Facebooku i Instagramu
  • na info telefonu i korisničkoj službi u sektoru financija
  • komunikaciji s klijentima
  • pisanju tekstova za web stranice i shopove na području Hrvatske, Srbije i Slovenije

Korona je OFF.
Rat je ON.

Nikad kraja turbulencijama. Vrti nas život ko mašina. Da ne bi bilo kukanja, idemo jako iznova.

Kad se nemaš na koga osloniti.
Kad život gori pod petama.
Kad se puno tog čini nemogućim.
A dobrih opcija gotovo da i nema.

Kad se osjećaš Roki, ko da nitko sem tebe nije tu..
Da ne znaš ni di si ni kamo trebaš ići.
Postoji nešto za što se možeš uhvatiti. 
Makar kad je posao u pitanju.

Uspjeh se rješava korak po korak. Dosljedno. Predano. S ciljem i namjerom.

U svakom krugu mora biti novaca. Zbog toga se on vrti. Web shop je samo jedan mali dio. Ali nekome cijeli život i posao.

Počni s ljudima koje pokreće strast. Koji probijaju granice. Koji uhvate strah za muda i kažu “ja idem s tobom i bez tebe”.

Za sve drugo život nema vremena.

Skrati, prekroji, uredi – počni.

Ja sam krenula, ideš sa mnom?